Skip to main content

Al bijna 60 jaar een begrip als Zeeuws Vlaamse horeca groothandel.

Drankenhandel Pluym is een van de grootste drankenhandels van Zeeuws Vlaanderen. Wij staan voor bijna zestig jaar enthousiast, typisch Zeeuws ondernemerschap. Onze voorgeschiedenis gaat eigenlijk nog verder terug. Naar het jaar 1836 toen Bierbrouwerij “ De Appel” door de broers Piet en Louis de Kerf werd opgericht. Horeca zit in ons bloed!

Drankenhandel Pluym is een familiebedrijf en wordt nu met hart en ziel geleid door de families de Vliegere en de Kerf. Dat heeft een aantal voordelen: passie voor het product en het streven naar continuiteit ofwel hart voor de zaak. Daardoor profiteert u onder andere  van:

Flexibel

Wij zijn met recht trots op het lokale karakter van onze drankenhandel in het mooie Zeeuws Vlaanderen. Met vaste afleverroutes en eigen transport zijn wij een flexibele partner voor alle horeca ondernemers. Onze klanten kunnen juiste vanwege onze lokale aanwezigheid altijd bij ons terecht.

Kennis van de markt

Wij kennen de markt en weten wat onze klanten en eindgebruikers willen. Wij denken proactief met u mee. Wij adviseren en ontzorgen onze klanten door verantwoordelijkheden en taken uit handen te nemen.

Authentiek en vooruitsrevend

Wij zijn een specialistische partner voor onze klanten. Dit bereiken we door uitstekende service te bieden en gepassioneerd te blijven over ons vakgebied. Voor de toekomst zien we een groei in het assortiment en de manier van samenwerken als belangrijke speerpunten. Veel authentieke waarden als betrouwbaarheid en flexibiliteit blijven hoog in het vaandel. Maar er komen ook nieuwe waarden bij, zoals online bestelmogelijkheden en onze rol als adviseur.

Het team: een vertrouwde en persoonlijke benadering!

Wij geloven in een vast en loyaal team. Een bekend gezicht of vertrouwde stem aan de telefoon. Van onze vakkundige chauffers tot aan onze servicegerichte binnendienst. Onze kracht zit in korte lijnen dat heeft als voordeel een snelle besluitvorming. Altijd met het oog op ons gezamenlijk belang. Mogen wij u ons vaste team voorstellen:

Directie

Loek de Kerf
Jurriaan de Vliegere
Jeroen de Kerf

Binnendienst

Marco Ottjes
Muriel de Clerck - van Looij

Magazijnmeester

Frank Sturms

Uitgebreide Historie:

Voor wie onze herkomst nog beter wil leren kennen, ons Zeeuws Vlaams drankenhandel verhaal. Leest u mee?

Familie de Kerf: Bierbrouwerij “ De Appel”

Op 25 mei 1838 krijgt Charles Louis de Kerf toestemming van de Staten Generaal van de Provincie Zeeland voor het bestieren van de brouwerij De Appel.
Tot 1935 maakt de brouwerij -onder leiding van Piet en Louis de Kerf- bovengistend bier en is er ook een eigen mouterij in gebruik. Daarna ligt de focus op ondergistend bier, de productie van limonade en het “Ter Eecken’ bronwater. Na WOII blijft het bedrijf nog een tijdje bestaan als distributeur van brouwerij ” De Drie Hoefijzers“.

Broer Pluym: dorst lessen sinds 1957

Na 5 jaar vertegenwoordiger te zijn geweest bij de Westdorpse Brouwerij Van Waes - Boots begint Broer Pluym in 1957 zijn eigen drankenhandel en neemt hij de distributie van de bieren van brouwerij “ De Drie Hoefijzers” over van familie de Kerf. De oprichting van het huidige Pluym is een feit wanneer Broer Pluym een kleine drankenhandel vanuit een loods runt. Broer gaat in Sint Jansteen en Heikant langs de deuren. Na verloop van tijd gaat de drankenhandelaar ook aan cafe’s leveren.

Loek de Kerf en Joop de Vliegere

In 1989 nemen de boezemvrienden Loek de Kerf en Joop de Vliegere de inmiddels flink gegroeide drankenhandel over van de familie Pluym. Vanwege de goede reputatie wordt de bedrijfsnaam voortgezet. In 1997 neemt Pluym drankenhandel Vermeerssen (distributeur van Dommelsch) over. De drankenhandel sluit zich aan bij de Verening van InBev Agenten (V.I.A.). Na een kort ziekbed overlijdt Joop in 2009 op te jonge leeftijd. Een nieuwe generatie komt hierdoor versneld de gelederen versterken. Loek’s zoon Jeroen en Joop’s zoon Jurriaan doen hun intrede binnen het bedrijf.

De nieuwe generatie

Met Loek als hun door de wol geverfde mentor besluiten Jeroen en Jurriaan een meerderheidsaandeel te verwerven. Vol ambitie en inspiratie zien zij de toekomst van Pluym en haar relaties tegemoet.